Lys

Lys er en viktig tidsgiver og hjelper hjernen din med å forstå at det er dag. Når du får lys inn på øynene, går det en beskjed til en kjerne i hjernen din, vi kan kalle den hjernens klokke. Denne klokkene styrer mange av kroppens funksjoner, blant annet din døgnrytme. Denne klokken i hjernen har utrolig stor betydning for hvordan vi fungerer. For å hjelpe denne klokken til å fungere, trenger du lys når du skal være våken. Derfor er noe av det viktigste du kan gjøre for din helse, å få dagslys hver dag. Gjerne så mye som mulig, men minst en halv time.

Photo by Pixabay on Pexels.com

Tips! Det finnes apper som måler lysmengde der du er fra mobilen din, det kan gi deg en indikasjon på hvor mye lys du får ved arbeidsstasjonen din, ved kjøkkenbordet og hvis du er ute.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: